Google search

Науково-педагогічні працівники кафедри педіатрія №2 Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика 3 жовтня 2019 р. були присутніми на зборах колективу комунального некомерційного підприємства «Прилуцька центральна міська лікарня», на якому розглядалися питання сучасного підходу до безперервного професійного розвитку лікаря.

Головний лікар КНП ПЦМЛ Яна Погоріла представила  колективу лікарні  НМАПО імені П. Л. Шупика, як заклад, навчання в якому дозволить кожному лікарю бути конкурентним  та отримувати нові навички одразу після появи сучасних технологій та практик. Окрім цього, Яна Вікторівна ознайомила представників післядипломної освіти із проблемами, які постають перед практичною охороною здоров’я в межах безперервного навчання.

Директор інституту сімейної медицини професор Олег Шекера представив сучасне бачення нових форм навчання на післядипломному рівні та запевнив, що науково-педагогічні працівники Академії зроблять все, щоб післядипломне навчання для практичних лікарів було ефективним, доступним та якісним.

Завідувач кафедри сімейної медицини професор Людмила Хіміон розповіла про нововведення щодо атестації лікарів. Завідувач кафедри педіатрії-2 професор Тетяна Марушко закликала сімейних лікарів та педіатрів, які були присутніми на засіданні, щодо вдосконалення та розширення профілактичної роботи на рівні первинної медичної допомоги, бо саме профілактична робота складає до 40% попередження розвитку патологічних станів у дітей. Тетяна Вікторівна запевнила лікарів у тому, що співробітники кафедри педіатрії-2, яка є опорною кафедрою в Україні з післядипломного навчання з педіатрії, підготувала короткотривалі цикли з найбільш затребуваних питань з педіатрії. В.о. завідувача кафедри неврології та рефлексотерапії д. мед. н. Геннадій Чуприна підкреслив необхідність надбання знань з патології нервової системи на сучасному етапі, бо саме ця патологія або функціональні порушення складають основу розвитку багатьох патологічних станів у дорослому віці.

Науково-педагогічні працівники НМАПО імені П. Л. Шупика відвідали Алею Слави м. Прилуки, на якій увічнена велика людська, громадянська і національна відвага та самовідданість, сила духу і стійкість та вшанували пам'ять героїв, завдяки яким, змінено хід історії нашої держави.

Зустріч пройшла в конструктивній доброзичливій атмосфері, що дозволить пристосовувати навчання до потреб конкретної медичної практики у конкретному лікувальному закладі і надасть безумовні переваги як для лікарів, так і для науково-педагогічних працівників Академії.