Google search

2 жовтня 2019 року на базі клініки «Оберіг» було проведено освітній проект клінічних нейронаук «Neurostudies №18» на тему «Розсіяний склероз: можливості підвищення ефективності лікування і якості життя пацієнтів».


Розсіяний склероз — одне з найпоширеніших захворювань нервової системи, яке є основною причиною інвалідності в осіб молодого віку. Проблема розсіяного склерозу надзвичайно актуальна в Україні. Захворювання розвивається у віці 20 – 40 років та в 2 - 3 рази частіше зустрічається у жінок. Якість життя пацієнтів через медико-соціальні прояви захворювання значно знижується. Так, без специфічного патогенетичного лікування через 10 років від початку захворювання інвалідизується більше ніж 80% хворих. Це величезна медико-соціальна проблема для країни.

В заході брала участь доцент кафедри неврології №1 Наталя Самосюк, із доповіддю «Сучасні підходи до вирішення нейроурологічних проблем при розсіяному склерозі». Доповідь була насичена і жива. Слухачі активно брали участь в обговоренні цієї актуальної теми, задавали запитання. Всі залишилися задоволені отриманими знаннями і будуть їх використовувати в своїй практичній діяльності.