Google search

На клінічних базах кафедри терапії НМАПО імені П.Л. Шупика з 18.09 по 02.10.2019 р. проходив новий цикл тематичного удосконалення «Сучасні методи діагностики та лікування пацієнтів із запальними захворюваннями кишечника». Слухачі циклу приїхали з різних регіонів України.

В представлених лекціях та семінарах були висвітлені сучасні аспекти етіопатогенезу, діагностики, диференційної діагностики та персоніфікованої терапії хворих із запальними захворюваннями кишечника. Особлива увага приділялась неспецифічному виразковому коліту та хворобі Крона. Практичні заняття по методам діагностики захворювань кишечника проходили на клінічній базі кафедри – Українсько-німецькому противиразковому центрі «БІК-КИЇВ».

Особливу зацікавленість слухачів викликала лекція завідувача кафедри проф. Н. Швець, присвячена проблемі гельмінтозів у мешканців України, в якій були представлені дані по розповсюдженості даної патології, клінічні і діагностичні особливості та принципи їх лікування і профілактики.

 У проведенні даного циклу ТУ брали участь фахівці з кафедри патологічної та топографічної анатомії НМАПО імені П.Л. Шупика. Особливу увагу слухачів викликали лекції проф. О. Дядик по морфологічним аспектам діагностики та дифдіагностики кишкової патології, які були не тільки адаптовані для лікарів гастроентерологів та терапевтів, а й містили сучасне інтерпретування морфологічних особливостей хвороби у залежності від клініки.

У цілому новий цикл «Сучасні методи діагностики та лікування пацієнтів з запальними захворюваннями кишечника» на кафедрі терапії НМАПО імені П.Л. Шупика пройшов вдало, слухачі виявили неабияку зацікавленість викладеними матеріалами та висловлювали сподівання на продовження плідної роботи кафедри.