Google search

3 - 4 жовтня 2019 року в межах Пленуму Асоціації акушерів-гінекологів України відбулось засідання Молодіжного фахового товариства акушерів та гінекологів України UNTOG (Українська мережа стажерів з акушерства та гінекології) спільно з ENTOG (European Network of Trainees in Obstetrics and Gynecology - Європейська мережа стажерів з акушерства та гінекології). Модератором секції виступив доцент кафедри акушерства, гінекології та репродуктології УДІР НМАПО імені П.Л. Шупика – А. Камінський (Президент UNTOG).

У спільному засіданні молодіжного товариства інтернів і молодих лікарів України (УНТОГ) та їх європейських колег (ENTOG) з презентацією власного досвіду навчання, практичної та наукової роботи виступали молоді колеги з Латвії, Португалії, Польщі та України, які представляли цікаві клінічні випадки, відеопрезентації. Прозвучало 6 доповідей закордонних гостей з активним обговоренням найбільш актуальних проблем акушерства та гінекології.

Медична спільнота мала можливість також ознайомитись з науковими дослідженнями в акушерстві та гінекології, що виконуються молодими лікарями в нашій країні та інших країнах Європейського регіону.


 Активну участь з власними доповідями взяли аспіранти кафедри акушерства, гінекології та репродуктології УДІР, а також молоді вчені з різних міст України. Загалом піднімались питання проблем ведення вагітності у жінок з гепатитом В та іншими екстрагенітальними захворюваннями, також із загрозою переривання вагітності, антенатального моніторингу плода в певних умовах, проблеми кесарського розтину та ризики розриву матки.

Обговорювались найбільш актуальні питання гінекології, такі як використання СО2-лазера, проблеми хронічного кандидозу, гіперплазії ендометрія та метаболічного синдрому.

Молоді вчені із задоволенням ділились власними напрацюваннями, а також досвідом ведення різних патологій у різних Країнах Європи.