Google search

3 – 4 жовтня 2019 року в Українському домі відбувся щорічний Пленум Асоціації акушерів-гінекологів України та науково-практична конференція з міжнародною участю «Акушерство та гінекологія: дискусійні питання».

Організатори заходу: МОЗ України, Національна академія наук України, ГО «Асоціація акушерів-гінекологів України», Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, ДУ ІПАГ імені О.М. Лукянової НАМН України, Київська міська державна адміністрація.

З привітаннями і перспективами подальшої роботи галузі в нових умовах виступила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька. Було проведено 2 пленарних і 17 секційних засідань з актуальних і дискусійних тем акушерства, гінекології, репродуктології і неонатології.

Активну участь в підготовці і проведенні конференції взяли кафедри Українського державного інституту репродуктології. Від кафедри акушерства і гінекології №1 модераторами секцій були професори Т. Романенко і О. Голяновський (секції «Актуальні питання акушерства» і «Секрети оперативної гінекології»). У проведенні пленарного і секційного засідань з виступами іноземних спікерів взяв участь доцент кафедри А. Ткаченко. Організаційними питаннями проведення конференції опікувалися доцент О. Морозова і асистент О. Кононець.

 Науково-педагогічні працівники кафедри акушерства і гінекології №1 підготували і виступили з трьома доповідями на секційних засіданнях: «Плацентарна дисфункція, як предиктор невиношування вагітності» (Т. Романенко, Л. Стаселович), «Прогнозування, профілактика та особливості хірургічних методів зупинення акушерських кровотеч» (О. Голяновський), «Немедикаментозні методи лікування за анемії вагітних» (В. Мехедко, О. Морозова).

Доповіді науковців були викладені з позицій науково-доказової медицини, інноваційних впроваджень у практичну рододопомогу, гінекологію, неонатологію й викликали зацікавленість і жваве обговорення лікарями дискусійних питань.