Google search

3 - 4 жовтня 2019 року в м. Київ відбувся Пленум Асоціації акушерів-гінекологів України та науково–практична конференція з міжнародною участю «Акушерство та гінекологія: актуальні та дискусійні питання».

 
Захід внесено в «Реєстр з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково–практичних конференцій, які проводитимуться у 2019 р.» (№ 305), затверджений МОЗ та НАМН України.

Під час урочистого відкриття відвідувачів привітали міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький, директор Департаменту охорони здоров’я КМДА проф. Валентина Гінзбург, ГО «Асоціація акушерів-гінекологів України» акад. НАМН України Валерій Запорожан, представники EBCOG, FIGO та ENTOG. Були вручені подяки ветеранам та заслуженим акушер-гінекологам.

У роботі конференції брали участь провідні вітчизняні фахівці в галузі акушерства, гінекології, репродуктології, перинатології, фетальної медицини та пренатальної діагностики. Були запрошені відомі зарубіжні фахівці з Франції, Нідерландів, Чехії, Польщі, Португалії.

У реалізації наукової програми конференції активну участь брали відомі науковці Українського державного інституту репродуктології НМАПО імені П. Л. Шупика, які в своїх доповідях звернули увагу на проблемні питання акушерства та гінекології України в сучасних умовах, аналіз материнської смертності та шляхи її зниження, перинатальну медицину та медицину плода, сучасні аспекти екстрагенітальної патології, невідкладні стани в акушерсько–гінекологічній практиці, інноваційні хірургічні технології в гінекологічній клініці, досягнення та проблеми репродуктології, питання ендокринної гінекології, жіночого здоров’я у різному віці та дитячої і підліткової гінекології.

Було проведено декілька майстер-класів, онлайн - включення з операційних, презентації з відеоматеріалами провідних хірургів України та вперше секція групи з соціальної FB  «Акушерство  та гінекологія, обґрунтовані доказами».

Проведено тренінг-семінар «Оплата медичної допомоги за пріоритетними напрямами програми медичних гарантій», «Медична допомога при пологах»  та «Медична допомога новонародженим».

Особливу зацікавленість у молодих науковців викликало засідання Молодіжного фахового товариства акушерів та гінекологів України (UNTOG) спільно з Міжнародною мережею стажерів з акушерства та гінекології (ENTOG), яке проводилось англійською мовою.

Загалом, впродовж Пленуму пролунало більше 200 доповідей на 21 науковій сесії.