Google search

09 жовтня 2019 року відбулось чергове засідання вченої ради НМАПО імені П. Л. Шупика. Проводив засідання голова вченої ради, академік НАМН України професор Юрій Вороненко, ректор.

За першим питанням порядку денного вчена рада заслухала звіт проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами професора Олесі Гульчій «Про міжнародне співробітництво та підготовку іноземців у НМАПО імені П. Л. Шупика у 2019 році та завдання з інтеграції Академії у світовий освітній і науковий простір у 2020 році». Проректор зазначила, що відповідно до Стратегії та Програми розвитку, комплексного плану роботи на 2019 р., Академія спрямовувала свою діяльність на поглиблення міжнародного співробітництва з освітніми та науковими закладами і міжнародними організаціями Європи та світу. Свідченням цього є укладання угоди про співпрацю з Європейською організацією з PhD освіти у біомедицині та науках про здоров’я (ORPHEUS), отримання акредитації Національного інформаційного центру з визнання у сфері освіти Великої Британії, заходи з отримання акредитації Академії, окремих її підрозділів, навчальних циклів європейськими та північноамериканськими акредитаційними радами. Триває впровадження трирівневої системи мовної підготовки науково-педагогічних працівників спільно з КПНЗ «Перші Київські державні курси іноземних мов» та британською компанією Pearson. З метою підвищення доступу потенційних слухачів до освітніх послуг створені сторінка Академії у Instagram та канал у Telegram, інтенсифікована робота у Facebook та Youtube, щоденно висвітлюються події у форматі відео-інтерв’ю. Здійснюється системний контроль якості підготовки іноземців.

Вчена рада одноголосно визнала міжнародну діяльність і підготовку іноземців у НМАПО імені П. Л. Шупика у 2019 році задовільною та затвердила перспективи розвитку на наступний рік.

Чл.-кор. НАМН України професор Юрій Вдовиченко, перший проректор, голова постійно діючої комісії вченої ради НМАПО імені П. Л. Шупика з навчально-методичної роботи, представив інформацію про роботу комісії в 2019 році та визначив завдання на 2020 рік, підкресливши актуальність впровадження в Академії нових форм навчання – тематичних шкіл, симуляційних тренінгів, майстер-класів з метою забезпечення потреб фахівців у сфері охорони здоров’я України у безперервному професійному розвитку.

Вчена рада заслухала та затвердила звіт завідувача кафедри оториноларингології професора Володимира Шкорботуна  за період з вересня 2014 року по вересень 2019 року; присвоїла вчені звання: професора по кафедрі загальної та невідкладної  хірургії - д. мед. н. Вадиму Крижевському; доцента по кафедрі медицини невідкладних станів - д. мед. н. Антону Волосовцю; хірургії та судинної хірургії - д. мед. н. Валентину Ходосу; хірургії та проктології - к. мед. н. Володимиру Ватаманюку; сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги - к. мед. н. Олександру Кононову.

Вчена рада розглянула та затвердила індивідуальний план наукової роботи здобувача наукового ступеня доктора медичних наук кафедри акушерства, гінекології та репродуктології Ірини Феськової, затвердила навчальні плани та програми навчальних циклів, рекомендувала до видання рукописи навчально-методичних і наукових видань, затвердила змісти журналів, співзасновником яких є Академія. Наступне засідання вченої ради НМАПО імені П. Л. Шупика відбудеться 11 листопада 2019 року.