Google search

З 11 до 15 серпня 2019 року співробітники кафедри загальної та невідкладної хірургії брали участь в 48-му Всесвітньому конгресі хірургів (WCS2019), який відбувся в Кракові, Польща.

Конгрес проводився Міжнародним товариством хірургів (ISS) спільно з багатьма іншими міжнародними асоціаціями: ендокринних хірургів, травматологів і фахівців інтенсивної терапії та реанімації, баріатричних і гастроентерологічних хірургів, онкологів і пластичних хірургів, які оперують молочні залози та інших, включаючи альянс хірургів і анестезіологів.

Також, в цей же час було проведено 69 Конгрес Асоціації польських хірургів. Учасники конгресу мали можливість отримати від 15 до 37 Європейських СМЕ балів в залежності від ступеня участі в роботі конгресу. Особливий інтерес викликали спеціальні курси післядипломного навчання викладачів-хірургів академій та університетів: AAS / WJS / ISS / SIC CAREER DEVELOPMENT FOR ACADEMIC SURGEONS COURSE; Курс невідкладної абдомінальної хірургії (EMERGENCY ABDOMINAL SURGERY COURSE); курс по онкопластиці та реконструктивній хірургії молочних залоз (ONCOPLASTIC AND RECONSTRUCTIVE BREAST SURGERY INTERACTIVE COURSE) та інші.

 НМАПО імені П.Л. Шупика представляв професор кафедри загальної та невідкладної хірургії Євген Колесніков, який виступив з двома доповідями. Одна доповідь (oral presentation) була присвячена спільним українсько-американським дослідженням в галузі хірургічного лікування морбідного ожиріння – «MINIINVASIVE BARIATRIC SURGERY AND BODY CONTOURING PROCEDURES IN MORBIDLY OBESE PATIENTS». У доповіді були показані результати розробки міні-інвазивного методу, який став «золотим стандартом» хірургічного лікування ожиріння у світовій практиці.

Друга доповідь (poster presentation) також була присвячена українсько-американським розробкам в галузі створення методів використання мезенхімальних стовбурових клітин в комбінації з хірургічним лікуванням пацієнтів, які втратили вагу після баріатричних операцій: «THE USAGE OF ALLOGENIC MESENCHYMAL STROMAL CELLS DURING COSMETIC CONTOURING SURGICAL PROCEDURES IN POSTBARIATRIC SURGERY PATIENTS».

Наші доповіді викликали значний інтерес багатьох учасників конгресу з різних країн.

Також професор Є. Колесніков пройшов спеціальний курс для академічних хірургів з викладання хірургії в академіях і університетах -  CAREER DEVELOPMENT FOR ACADEMIC SURGEONS COURSE.

Отримані під час цього курсу та всього конгресу знання  будуть використовуватися співробітниками кафедри загальної та невідкладної хірургії нашої Академії в клінічній і викладацькій роботі з лікарями, інтернами та курсантами ТУ програм з різних міст України.