Google search

01 жовтня кафедра патологічної та топографічної анатомії (завідувач кафедри – професор Олена Дядик) розпочала новий цикл тематичного вдосконалення для судово-медичних експертів і судово-медичних гістологів «Вибрані питання патологічної анатомії для судово-медичних експертів та судово-медичних гістологів» тривалістю 1 місяць. Тематика циклу враховує сучасний мультидисциплінарний підхід до навчання в межах безперервного професійного розвитку лікарів.

Слухачами навчального циклу стали 30 слухачів із усіх регіонів України, серед яких не лише лікарі-гістологи, які працюють з гістологічними препаратами, а й експерти, які також зацікавлені в отримані поглиблених знань із різних питань патологічної анатомії.

Мета навчання – поглиблення знань лікарів судово-медичних експертів та лікарів судово-медичних гістологів із основних структурних як макроскопічних, так й мікроскопічних, змін організму людини при різних захворюваннях і патологічних станах. Зміст навчальної програми охоплює обсяг теоретичних знань, умінь і практичних навиків, необхідних лікарю-спеціалісту–судово-медичному експерту та судово-медичному гістологу для роботи з аутопсійним, біопсійним та операційним матеріалом при різних захворювань та патологічних станах.

 Тематика циклу спрямована на розкриття питання загальної патологічної анатомії, у тому числі й онкоморфології, морфологічної верифікації різних захворювань, патологічної анатомії хвороб перинатального періоду та дитячого віку. Зокрема, питання загальної патологічної анатомії та захворювань різних систем викладає доцент кафедри Світлана Руденко, патологiчної анатомiї гінекологічних захворювань – професор Олена Дядик, лімфополіферативні захворювання та питання імунопрофілактики – доцент Клавдія Шатрова, питання патологічної анатомії хвороб перинатального періоду та дитячого віку – доцент кафедри Валентина Зарицька.

Значна увага буде приділена практичним навикам і отриманню слухачами нових компетентностей: перегляду препаратів не тільки архівних, але й поточних у базовому відділенні. Слухачі будуть долучені до проведення дорослих і дитячих розтинів.