Google search

5 жовтня 2019 р. на кафедрі неврології і рефлексотерапії Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика було проведено двадцяту Школу рефлексотерапевтів. Тематика Школи: «Використання рефлексотерапії в комплексному лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту».

Школа рефлексотерапевта – це сучасна форма короткочасного підвищення кваліфікації лікарів, розрахована на 1 навчальний день (8 академічних годин), що дозволяє отримати лікарю 10 балів у процесі безперервного професійного розвитку.

Проведення  «Тематичних шкіл» у всьому світі проходить під патронатом профільних лікарських асоціацій, зокрема даний цикл  Шкіл для лікарів-рефлексотерапевтів зараз проводиться  завдяки співпраці з ГО «Всеукраїнська асоціація по неврології та рефлексотерапії» з широким залученням викладачів  кафедри неврології і рефлексотерапії. Незабаром, у разі включення «Тематичних шкіл» до календарного плану циклів підвищення кваліфікації НМАПО імені П. Л. Шупика, подібні Школи можуть проводитись частіше, на регулярній основі.

У «Тематичній школі» були розглянуті  важливі теоретичні питання: підходи до етіології, патогенезу, діагностики та лікування захворювань шлунково-кишкового тракту з позицій традиційної китайської медицини.  Свої доповіді по даній темі представили завідувач кафедри неврології і рефлексотерапії НМАПО імені П .Л. Шупика, голова громадської організації «Всеукраїнська асоціація по неврології та рефлексотерапії» професор Наталія Свиридова, в.о. завідувача кафедри неврології і рефлексотерапії д. мед. н. Геннадій Чуприна, доцент кафедри неврології і рефлексотерапії Тетяна Парнікоза.

Професор Наталя Свиридова анонсувала нові короткочасні цикли тематичного удосконалення, розроблені колективом кафедри неврології і рефлексотерапії, які планується включити до календарного плану циклів підвищення кваліфікації Академії у 2020 році: «Акупунктура, як складова реабілітації у неврологічній та загальноклінічній практиці», «Метод блокад нервових утворень у практиці лікаря-невролога та лікаря загальної практики-сімейного лікаря», «Мануальна терапія у комплексному лікуванні вертеброгенних захворювань з больовим синдромом» і запросила лікарів відвідати дані цикли.

Одночасно, у процедурному кабінеті рефлексотерапії кафедри було проведено тренінг по використанню різних методів термопунктури та полісегментарної  рефлексотерапії у разі лікування гастроптозу та гастралгій, який  викликав  жваву зацікавленість лікарів і дискусію, в якій взяли участь науково-педагогічні працівники та клінічні ординатори кафедри неврології і рефлексотерапії, лікарі-рефлексотерапевти - учасники школи з м. Києва, Київської області та м. Маріуполь. Усього Школу відвідали 19 лікарів-рефлексотерапевтів з різних регіонів України.