Google search

11 жовтня в Римі відбувся Міжнародний симпозіум з питань дієтичного харчування при хронічній хворобі нирок. В його роботі брала участь кафедра нефрології та НЗТ НМАПО імені П.Л. Шупика (проф. Д. Іванов).

Дієтичне харчування є невід’ємною складовою в лікуванні людей із хронічною хворобою нирок. Контроль електролітів, вмісту білка, каллоражу, кількості рідини дозволяє значно покращити якість життя таких людей, хоча, не доведено, що значно впливає на тривалість їх життя.

Ще до створення методів нирково-замісної терапії було запропоновано використання кетоаналогів незамінних амінокислот, в яких атом азоту був штучно заміщений атомом кисню. Ці амінокислоти, включаючись до метаболізму, зменшували азотне навантаження при обмеженій функції нирок.