Google search

Клуб сімейного лікаря, кардіолога, терапевта продовжує подорожувати Україною за підтримки НМАПО імені П.Л. Шупика та співробітників кафедри кардіології.

02 жовтня у сонячному м. Суми зібралося більше ніж 160 лікарів на чергове засідання Клубу. Приємною особливістю стала участь у заході співробітників Сумського державного університету медичного факультету під керівництвом професора Л. Приступи  та професора В. Орловського зі своїми учнями.

Основною темою зустрічі стала: «Доказова медицина в клініці внутрішніх хвороб та сімейній медицині».

Учасникам заходу запропонували відвідати майстер-класи з висвітленням актуальних проблем сучасної медицини з урахуванням міжнародних рекомендацій та доказової бази. Коли потрібні антибіотики резерву при негоспітальній пневмонії на амбулаторному етапі, яка роль бета-блокаторів в лікуванні артеріальної гіпертензії, що змінилося в Європейських рекомендаціях  щодо хронічного коронарного синдрому, артеріальної гіпертензії, як лікувати медикаментозно-індуковані ураження верхніх відділів травного тракту - на всі ці та на багато інших запитань лікарі отримали відповіді під час спілкування з лекторами.

Професор М. Долженко висловила подяку головному кардіологу І. Марцовенку за підтримку та натхнення у проведенні засідання Клубу.