Google search

Кожен із нас хоче мати якісні продукти харчування та воду, дихати чистим повітрям, мати гідні умови проживання та безпечні умови робочих місць.

Днями в Україні відзначалося свято лікарів–гігієністів, спеціалістів з питань загальної гігієни, гігієни харчування, гігієни дітей та підлітків тощо. Саме вони віддають свої сили та тепло душі задля збереження здоров’я, задля комфортних та максимально безпечних умов життєдіяльності в усіх сферах діяльності нас, наших батьків та дітей.

Сьогодні профілактичний напрямок медицини проходить складні випробування, відбуваються процеси пошуку нових механізмів та схем реалізації завдань, у тому числі й в аспекті підготовки кваліфікованих кадрів.

Кафедра громадського здоров’я, як одна з кафедр профілактичного напряму діяльності, ставить перед собою завдання зберегти найкращі традиції, досягнення та науковий досвід потужної Київської школи гігієністів, та водночас демонструє гнучкість і швидкість адаптації до викликів сьогодення.

Восени на кафедрі відбулися та тривають цикли підготовки слухачів за основними спеціальностями профілактичної медицини: «Загальна гігієна», «Лабораторні дослідження хімічних факторів навколишнього середовища», «Гігієна харчування», «Гігієна дітей та підлітків» та за напрямом «Громадське здоров’я».

У відремонтованих аудиторіях лабораторного корпусу, з використанням сучасного обладнання, викладачі кафедри створюють всі умови для успішного оновлення знань та професійних навичок. Визнання цієї діяльності підтверджується такими фактами: проведений додатковий цикл ПАЦ за спеціалізацією «Загальна гігієна», на ПАЦ «Лабораторні дослідження хімічних факторів навколишнього середовища» зараховано слухачів вдвічі більше, ніж було заплановано, планується додатковий цикл ТУ за спеціальністю «Гігієна харчування».

На прохання слухачів поширюються виїзні форми навчання, проводиться активна робота по впровадженню дистанційних та очно-заочних форм освіти, створюються нові цикли, реалізується міждисциплінарний підхід до навчання та освітньої взаємодії. Доброю традицією стала співпраця з ДУ «Інститут громадського здоров'я імені О. М. Марзєєва НАМНУ», що надає слухачам можливість протягом одного циклу навчання познайомитися з досягненнями відразу двох наукових шкіл сучасності.

Зі свого боку НМАПО імені П. Л. Шупика та, зокрема, колектив кафедри громадського здоров’я виконують всі обов’язки перед суспільством щодо підготовки фахівців, які на власному робочому місті вирішують найважливіші питання збереження здоров’я та життя. Розвиток професійних компетентностей під час навчання – це запорука ефективної діяльності в реальних умовах, це гарантія нашої з вами безпеки, збереження здоров’я та комфортної життєдіяльності нас, наших батьків та наших дітей.

Вітаємо, дякуємо та підтримуємо фахівців профілактичної ланки охорони здоров’я, особливо в дні святкування їхнього професійного свята.