Google search

1 жовтня ГО «Асоціація серцево-судинної допомоги сімейної медицини», за підтримки НМАПО імені П.Л. Шупика, провела Клуб сімейного лікаря у м. Харків.

Програма заходу була дуже насиченою. Лікарі мали можливість відвідати майстер-класи проф. М. Долженко (Рекомендації ESC з хронічного коронарного синдрому 2019 року; Імплементація рекомендацій ESC з ведення хворих на ГКС з підйомом сегменту ST. MINOCA; Імплементація рекомендацій ЕSC з ФП. Нові дані досліджень реальної клінічної практики; Як лікувати хворого на АГ та цукровий діабет?; Лікування хворого з артеріальною гіпертензією та хронічним коронарним синдромом за Європейськими рекомендаціями 2018 - 2019 рр.), доцента кафедри кардіології І. Давидової (Хворий з АГ та ІХС: чи реально попередити ускладнення?), проф. Г. Кожиної (Тривожні стани та депресія в практиці сімейного лікаря), к.мед.н. Л. Юдіної (Імплементація міжнародних протоколів по лікуванню негоспітальної пневмонії в клінічну практику), завуча кафедри кардіології Л. Конопляник (Боротьба з тютюнопалінням. Погляд кардіолога та сімейного лікаря), к.мед.н. Л. Осипової (Імплементація міжнародних протоколів з грипу та ГРВІ).

Особливу увагу лікарів отримав тренінг проф. Г. Кожиної з діагностики тривоги та депресії. Лекторка відповіла на всі найпопулярніші питання у тому числі: як депресія впливає на ефективність лікування, у кого частіше виникає тривога у чоловіків чи в жінок, як допомогти пацієнту за допомогою медикаментів.

Дуже приємно, що прийшли лікарі, які кожен рік приходять на засідання Клубу.