Google search

10 - 12 жовтня 2019 р. у Львові відбувся 8-ий освітній курс Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету, організатором якого виступив завідувач кафедри діабетології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика чл.-кор. НАМН України, професор Борис Маньковський.

Цей Курс уже став традиційним і проводиться в нашій країні кожні 2 роки. Слід зазначити, що нинішній курс відрізнявся дуже широкою географією учасників - як у плані лекторів, так і в плані учасників. У цілому, в курсі взяло участь понад 250 учасників з 20 країн.

У форматі лекцій і практичних занять були розглянуті як теоретичні питання, так і практичні, клінічні питання лікування хворих з цукровим діабетом і ускладненнями захворювання.

Приємно підкреслити, що лекції та практичні заняття проводили не лише іноземні колеги, але й клініцисти та вчені з нашої країни, в тому числі співробітники кафедри діабетології - завідувач кафедри професор Б. Маньковський, кандидати медичних наук І. Кондрацька, Н. Жердьова, О. Орлик, аспірант М. Шевчук.

Усі учасники відмітили високий професійний рівень лекцій і практичних занять, а також відмінну організацію курсу.

За погодженням з Європейською асоціацією з вивчення цукрового діабету вирішено продовжити проведення освітніх курсів Асоціації в нашій країні і в подальшому.