Google search

16 жовтня у НМАПО імені П.Л. Шупика розпочала свою роботу молодіжна анестезіологічна конференція «Тріщинські читання» (МАК IV). Науковий форум організувала кафедра анестезіології та інтенсивної терапії Академії за участі ДУ «Інститут серця МОЗ України», за сприяння Асоціації анестезіологів, перфузіологів та лікарів інтенсивної терапії, Асоціації кардіоторакальної, ендоваскулярної хірургії та трансплантології, Центру симуляційних методів навчання НМАПО імені П.Л. Шупика, Української медичної асоціації Великобританії, The Association of Anaestetists of Great Britain and Ireland. 

Насичена програма передбачала проведення курсу освіжаючих лекцій, майстер-класів у Центрі симуляційних методів навчання та численних секційних і пленарних засідань із залученням провідних вітчизняних та закордонних доповідачів. Серед останніх зареєстровані спікери з Великобританії, США, Бельгії, ПАР, Білорусі. У перший день конференції було зареєстровано 262 учасників, переважно анестезіологів-початківців, саме на  яких орієнтована програма заходу, що охоплював різноманітні актуальні проблеми сучасної анестезіології та інтенсивної терапії.

У перший же день конференції було прочитано 15 лекцій, проведено 9 майстер-класів та одне секційне засідання «Складний пацієнт. Розбір клінічних випадків». Було презентовано навчально-методичний посібник «Оцінка передопераційного статусу пацієнта і підготовка до хірургічного втручання» колективом авторів: О. Лоскутов, М. Бондар, Б. Тодуров, М. Гуменюк, О. Галушко, Ю. Марков, І. Кучинська.