Google search

19 жовтня 2019 року профспілковий комітет НМАПО імені П. Л. Шупика організував для співробітників Академії одноденну автобусну екскурсійну поїздку «Пархомівка-Біла Церква».

У Пархомівці  відвідали пам’ятник архітектури світового значення – храм Покрови Пресвятої Богородиці з мозаїками Миколи Реріха і незвичайним внутрішнім оздобленням. Це синтез готики, азіатських архітектурних традицій та язичницьких культових форм. В оформленні храму відображено інтерес його творців та замовників до культури Сходу. Подібних архітектурних рішень більше в православ'ї не існує.

Друга частина подорожі пройшла в місті Біла Церква в парку «Олександрія» - шедеврі, подарованому світу династією графів Браницьких. Цей парк виник завдяки щедрості чоловіка і красі жінки. У 1781 р. в Петербурзі відбулося весілля Ф. Браницького з О. Енгельгардт. Будівництво парку почалося в кінці 1780-х. Автором плану парку був відомий французький будівник Мюффо. Багато рослин для закладки парку завозили з Європи. До середини XIX ст. «Олександрія» перетворилась на один з найпрекрасніших пейзажних парків України, якому були властиві елементи романтизму і сентименталізму.

Екскурсанти оглянули затишні куточки парку, які прикрасили малі архітектурні форми: колонаду «Відлуння», павільйон «Ротонда», «Китайський місток», «Руїни», колону «Суму», «Червоний будиночок», «Китайську альтанку» та ін.

Співробітники, які брали участь в екскурсії,  вдячні профспілковому комітету за організацію такої цікавої та змістовної подорожі.