Google search

17 - 19 жовтня 2019 року в м. Києві був проведений ІІ Національний конгрес з міжнародною участю «Актуальні проблеми перинатальної неврології», що об’єднав спеціалістів в галузі дитячої неврології, неонатології, психіатрії, педіатрії, генетики спільними часто міждисциплінарними тематиками з метою покращення діагностики та лікування різних хвороб у дітей, особливо раннього віку.

У Конгресі брала участь професор Tally Lerman-Sagie (Ізраїль), член правління Європейської спільноти дитячих неврологів (EPNS). Вона представила цікаві надсучасні доповіді на тему: «Церебральні вади від внутрішньоутробного до постнатального періоду» та «Мозочкові вади розвитку». Також гостями Конгресу були наші колеги з кафедри дитячої неврології Білоруської медичної академії післядипломної освіти доцент Л. Шалькевич та доцент І. Жевнеронок, які представили доповіді на теми: «Реабілітація дітей раннього віку з епілепсією» та «Внутріньомозкові крововиливи у неонатальному періоді».

Активну участь в заході брали співробітники кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації НМАПО імені П.Л. Шупика. Завідувач кафедри В. Мартинюк представив ґрунтовну базисну доповідь про стан та перспективи використання лікарських медикаментозних засобів в лікуванні дітей з резидуальною патологією нервової системи та наголосив про використання лікування з позиції доказової медицини.

Доповідь доцента Л. Панасюк була про пароксизмальні стани у плода, новонароджених та немовлят. Вона використовувала відео перезентації пароксизмів, з метою інформації про диференційний діагноз, а також наголосила про лікування та перспективи.

Доцент Т. Стеценко доповіла про сучасні підходи щодо неврологічних хвороб автоімунної природи та зробила акцент про перші часто психіатричні симптоми даних хвороб в дебюті.

Доповідь доцента В. Свистільник була присвячена генетичним аспектам епілепсії у дітей. Вона наголосила про важливість генетичних обстежень  для встановлення вірного діагнозу для вибору тактики лікування та планування прогнозу хвороб.

Конгрес викликав велику зацікавленість у присутніх, було багато питань та обговорень.