Google search

4 - 5 жовтня 2019 року в м. Будапешт (Угорщина) відбувся спеціалізований науковий форум Угорських товариств судинних, серцево-судинних хірургів та рентгенендоваскулярних хірургів (Hungarian Society for Angiology and Vascular Surgery, Hungarian Society for Cardiovascular and Interventional Radiology) – Another Phlebology-2019: Conference on Practical Questions, який об’єднав фахівців з усього світу, які займаються проблемами малоінвазивної хірургії варикозної хвороби вен нижніх кінцівок та її ускладнень.

НМАПО імені П.Л. Шупика на цьому європейському хірургічному заході представляв представник кафедри хірургії та судинної хірургії - куратор програмних кафедральних циклів тематичного удосконалення «Сучасні малоінвазивні методики в флебології» - к. мед. н. В. Горбовець.

Програма дводенного практично-орієнтованого форуму складалася як з теоретичної (розробка рекомендацій, протоколів, класифікацій), так і практичної частини (майстер-класи, воркшопи), охоплюючи весь спектр сучасної малоінвазивної хірургії вен, яка посідає провідне домінуюче місце в отриманні високих естетичних результатів хірургії варикозної хвороби вен.

Знаковою подією для колективу кафедри стало включення в програму пленарного засідання, що стосувалося застосування сучасних ендовенозних термальних методик в лікуванні хронічної варикозної хвороби вен нижніх кінцівок, кафедральної доповіді к. мед. н. В. Горбовця на тему – «Ендовенозний електричний вплив в лікуванні хронічної венозної патології» (Endovenous electric welding in the treatment of chronic vein diseases) (колектив авторів: проф. С. Саволюк, доц. В. Ходос, ас. В. Горбовець, Р. Геращенко), що узагальнив кафедральний досвід використання технології ендовенозного біозварювання, планову та ургентну малоінвазивну хірургію варикозної хвороби вен нижніх кінцівок та її ускладнень, що й викликало велику зацікавленість та стало основою для створення нових можливостей для подальшої наукової співпраці з європейськими хірургічними клініками та установами.

Отримані знання, досвід та сучасні протокольні рекомендації будуть враховані при написанні нових навчальних програм для слухачів, лікарів-інтернів та в підготовці до друку монографії з основ сучасної малоінвазивної флебології, робота над якою завершується колективом кафедри хірургії та судинної хірургії під загальним керівництвом завідувача кафедри, проф. С. Саволюка.