Google search

18 - 19 жовтня 2019 року в м. Києві в Міжнародному центрі культури і мистецтв Федерації профспілок України відбувся міжнародний науково-практичний форум Second International Symposium «Future trends in oral implantology», що був організований AIM Academy. AIM Academy - це міжнародна освітня платформа в галузі стоматологічної імплантології з представництвами в 28 країнах світу. Цей захід зібрав понад 700 учасників з різних країн світу (Швеція, Німеччина, Великобританія, Туреччина, США та ін.)  

Лекторами заходу були провідні Європейські та світові науковці, імплантологи з великим досвідом роботи, які представили як результати рандомізованих мультицентрових досліджень,  так і власний клінічний досвід. Були представлені інноваційні техніки в галузі дентальної імплантації та передімплантаційної підготовки, розглянуті можливості їх використання.

AIM Academy проводить заходи щорічно. Цьогорічний захід став визначною подією в стоматологічному житті нашої держави, в зв'язку з його великим міжнародним значенням і залученням великої кількості лікарів із зарубіжних країн до участі в конгресі, що проводився на території нашої країни.

Українські лікарі та науковці взяли активну участь в організації та проведенні заходу:  голова колегії стоматологів Національної медичної палати України доцент кафедри терапевтичної стоматології НМАПО імені П.Л. Шупика Микола Савченко (був обраний  Scientific director of Study club Ukraine рішенням правління АІМ Academy в Туреччині у листопаді 2018 р.), голова Київського осередку АСУ директор СМЦ НМУ імені О.О. Богомольця професор Андрій Копчак, керівник Київського стоматологічного центру  невідкладної допомоги Вадим Грохотов та інші.

Багато українських лікарів-імплантологів взяли участь в конгресі, де мали можливість поспілкуватись у неформальній обстановці, обмінятись досвідом зі своїми іноземними колегами. Цьому сприяло насамперед те, що під час конгресу було досягнуто домовленості про те, що члени Асоціації стоматологів України та учасники симпозіуму з щелепно-лицевої хірургії та дентальної імплантації, який проходив в межах 5 Національного українського стоматологічного конгресу, що проводився в ці ж дати, могли на безоплатній основі відвідати міжнародний захід. Вважаємо, що проведення подібних заходів сприяє посиленню тісної співпраці українських лікарів із світовою стоматологічною спільнотою та покращує якість лікування українських стоматологічних хворих.

Наступний міжнародний з’їзд AIM Academy відбудеться у Женеві в 2020 році.