Google search

23 жовтня 2019 року Академію відвідали засновник провідного медичного центру Aurismed (м. Варшава, Республіка Польща) Kazimierz Niemczyk; генеральний директор цього центру Maria Malkovska; лікар-отоларинголог Aurismed Antoni Bruzgielewicz та генеральний директор спілки лікарів Polkraine (м. Варшава, Республіка Польща) Володимир Лавринець.

Медичний центр Aurismed був заснований з ініціативи працівників Варшавського медичного університету. Основні напрямки діяльності – надання медичних послуг, інноваційна науково-дослідна та освітня робота у сфері хірургії голови та шиї, отоларингології.

Спілка лікарів Polkraine є єдиним акредитованим представником Варшавського медичного університету в Україні та має право міжнародної сертифікації своїх стажерів та слухачів.

На зустрічі з ректором Юрієм Вороненком гості ознайомились з основними напрямками роботи Академії, обговорили деталі майбутнього співробітництва.

У перемовинах також взяли участь Юрій Вдовиченко, перший проректор, Олеся Гульчій, проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами, Володимир Шкорботун, завідувач кафедри отоларингології та Ярослав Фелештинський, завідувач кафедри хірургії і проктології.



Сторони зазначили необхідність підвищення якості надання медичної допомоги населенню завдяки запровадженню європейських стандартів організації безперервної медичної освіти. На думку учасників зустрічі, спільні дослідницькі проекти, проведення спільних науково-практичних заходів, розвиток академічної мобільності є важливими задля досягнення поставленої мети.

Іноземна сторона підтримала впровадження в Академії інноваційних технологій післядипломної медичної освіти, серед яких: телементоринг; відеоконсультації; метод «живої хірургії»; мовні платформи тощо. У межах зустрічі був підписаний Меморандум про взаєморозуміння в академічному співробітництві, який задекларував вищевказані напрямки діяльності.

Учасники делегації також відвідали Музей академії, ознайомились з роботою Центру симуляційних методів навчання та кафедри отоларингології НМАПО імені П. Л. Шупика.

Висловлено спільне переконання, що проект посилить галузеву україно-польську співпрацю, як складову реалізації євроінтеграційної стратегії розвитку України, допоможе удосконалити організацію надання медичної допомоги населенню, сприятиме досягненню та верифікації міжнародних стандартів у діагностиці та лікуванні патології голови та шиї.