Google search

18 - 19 жовтня 2019 року відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Інноваційні технології в хірургії та анестезіології і інтенсивній терапії дитячого віку». Захід було організовано НМАПО імені П.Л. Шупика (кафедра дитячої анестезіології та інтенсивної терапії, кафедра дитячої хірургії) та ДУ «Інститут педіатрії, акушерства, гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України».

У церемонії відкриття конференції з привітальними словами виступили директор  ДУ «ІПАГ імені академіка О.М. Лук'янової НАМН України», академік НАМН Украіни, професор Юрій Антипкін, проректор з науково-педагогічної роботи  НМАПО імені П.Л. Шупика, професор Олександр Толстанов, декан педіатричного факультету НМАПО імені П.Л. Шупика, професор Марина Маменко.

Професор Антипкін охарактеризував сучасний стан академічної науки та перспективи її розвитку.  Професор Толстанов розповів про свій шлях в дитячій хірургії. Професор Маменко зазначила про потребу удосконалення післядипломної освіти.  

В конференції брали участь хірурги різних спеціальностей – торако-абдомінальні хірурги, урологи, онкологи, ортопеди – та лікарі анестезіологи. Програма конференції охоплювала наступні питання:

 - сучасна тактика надання  хірургічної допомоги  дітям при невідкладних станах;

 - інноваційні технології в діагностиці і лікуванні  дітей з найбільш поширеною  плановою хірургічною і ортопедичною патологією;

 - анестезіологічне забезпечення, періопераційна терапія  та інтенсивна терапія дітей з хірургічною патологією;

 - реабілітація пацієнтів хірургічного профілю.

В межах конференції було проведено пленарні та секційні засідання, секція стендових доповідей та майстер-клас.