Google search

Співробітники кафедри нейрохірургії взяли участь в щорічній конференції нейрохірургів «Високі технології у підвищенні якості життя нейрохірургічних хворих», яка відбулась 23 - 25 жовтня 2019 року в місті Києві, організована ДУ НАМН України «Інститут нейрохірургії їмені А. П. Ромоданова» та Українською асоціацією нейрохірургів.

Нейрохірургія за останнє десятиріччя стала найбільш технологічною  галуззю медицини. Досягнення нейрохірургії у діагностиці та лікуванні онкологічних, судинних, травматичних, дегенеративних і запальних захворювань і уражень структур центральної та периферичної нервової системи зумовлені досягненнями фундаментальних досліджень в галузі нейронаук і впровадженням у практику сучасних високих технологій.

Конференція мала на меті сприяти підвищенню кваліфікації нейрохірургів, неврологів, травматологів, лікарів інтенсивної терапії, поглибленню та одержанню ними нових знань про можливості інноваційних нейрохірургічних технологій, ознайомленню з новими розробками у галузі нейрохірургії і можливостями їх практичного використання.

М. Поліщук, як голова комітету післядипломної освіти асоціації нейрохірургів, запропонував своє бачення розвитку післядипломної освіти нейрохірургів, що було підтримано всіма членами правління асоціації. Мова йшла про шестирічну резидентуру та конкурс до вступу, умови прийому на проходження спеціалізації. Крім того співробітники та аспіранти кафедри взяли активну участь в програмі конференції з своїми доповідями, електронними постерами, активно обговорювали презентований учасниками матеріал та ставили запитання доповідачам. В резолюцію конференції було включено рішення правління асоціації та призначено наступну дату та місце проведення.