Google search

17 жовтня під керівництвом кафедри кардіології НМАПО імені П.Л. Шупика відбулося засідання Клубу сімейного лікаря, терапевта, кардіолога «Доказова медицина в клініці внутрішніх хвороб та сімейній медицині 2019».

Даний захід  відкрила завідувачка кафедри  кардіології НМАПО імені П.Л. Шупика  професор Марина Долженко, яка  ознайомила учасників засідання з міжнародними рекомендації щодо хронічного коронарного синдрому 2019 р.

Понад 140 лікарів Одещини мали змогу відвідати  майстер-класи зі складних терапевтичних проблем:

- Імплементація рекомендацій ESC з ведення хворих на ГКС з підйомом сегменту ST. MINOCA. Поради лікарю.

 - Лікування хворого з артеріальною гіпертензією та хронічним коронарним синдромом за Європейськими рекомендаціями 2018 - 2019 рр. 

- Хворий з АГ та ІХС: чи реально попередити ускладнення?

- Антигіпертензивна терапія у пацієнта з резистентною артеріальною гіпертензією та ураженням нирок. 

Між лікарями відбулася жвава дискусія щодо недоліків та позитивних ефектів препаратів для лікування ІХС. Детально було розкрито питання профілактики серцево-судинних захворювань та розібрано клінічний випадок, показано, як запобігти розвитку тяжких серцево-судинних подій. 

Всі учасники заходу одностайно відмітили, що проведення таких майстер-класів наближає українських лікарів до кращих світових стандартів клінічно-освітньої роботи і повинно проводитись по можливості частіше.