Google search

Асистент кафедри терапії НМАПО імені П.Л. Шупика, к.мед.н., завідувач відділення загальної ендокринної патології та обміну речовин Київського міського клінічного ендокринологічного центру К. Зуєв, у межах програми візиту до Узбекистану, 16 жовтня 2019 року відвідав м. Андіжан, де відбулася зустріч з ендокринологами міськими, а також із інших регіонів Ферганської долини.

На засіданні товариства ендокринологів проходив обмін досвідом щодо лікування та тактики ведення пацієнтів з ендокринною патологією. Крім того, К. Зуєв відвідав клінічну базу кафедри госпітальної терапії Андіжанського державного медичного інституту – обласну лікарню, де взяв участь у консиліумі кількох пацієнтів із цукровим діабетом разом із завідувачкою кафедри к.мед.н., доцентом Ш. Юсуповою, а також побував на занятті з ендокринології студентів інституту.

17 жовтня 2019 р. у м. Ташкент відбулась конференція «Цукровий діабет ХХІ. Глобальна проблема. Локальне рішення», у якій взяли участь науковці з Узбекистану, США, Грузії, України та Росії. Обговорювались актуальні проблеми допомоги пацієнтам із цукровим діабетом та його ускладненнями: діабетичною стопою, кардіоваскулярною патологією, мікроваскулярними ускладненнями (нейропатією, ретинопатією та нефропатією), гестаційним діабетом. Асистент кафедри терапії К. Зуєв виступив із доповіддю на тему: «Сучасний підхід до сповільнення прогресування діабетичної ретинопатії при цукровому діабеті 2 типу», у якій висвітлив сучасні підходи до консервативної терапії, спрямованої на уповільнення прогресування діабетичної ретинопатії з позиції ендокринолога. Також із доповіддю «Вплив стану когнітивних функцій на прихильність до лікування у пацієнтів з цукровим діабетом» виступила д.мед.н., доцент кафедри діабетології НМАПО імені П.Л. Шупика Н. Жердьова.

На завершення поїздки 18 жовтня 2019 року К. Зуєв взяв участь у засіданні товариства ендокринологів Самаркандської області у м. Самарканд.