Google search

Співробітники кафедри педіатрії №1 – завідувач кафедри професор О. Охотнікова, доцент О. Шарікадзе взяли участь в зустрічі з питань педіатричної астми та алергії (Paediatric Asthma and Allergy Meeting) Європейської асоціації алергологів та імунологів (EAACI), Італія, м. Флоренція,  17 - 19 жовтня 2019 року.

У ході конференції відбулось знайомство з новими підходами до діагностики та лікування алергічних захворювань у дітей, обговорення питань щодо проблеми харчової алергії у дітей, можливостей її своєчасної діагностики  та лікування у вигляді алерген-специфічної імунотерапії.  Розглядалися питання призначення біологічної терапії дітям з хронічною кропив’янкою, важкими формами атопічного дерматиту, медикаментозною алергією. На окремій секції розглядалися питання важкоконтрольованої астми у дітей – особлива увага приділяється наразі проблемі прихильності до терапії та психологічному стану пацієнтів.

Також під час зустрічі відбувалися майстер-класи з проведення провокаційних тестів, сучасних методів оцінки дихальних функцій у дітей. Проведення шкірних проб у вигляді прик-тестів та внутрішньошкірних тестів. 

На зустрічі була представлена доповідь на постерній секції «Possibilities of multicomponent diagnostic in the children under 3 years old in the prevention of the allergic diseases», яка викликала професійну зацікавленість та дозволила представити можливості кафедри на європейському рівні.

Даний захід дозволив докладніше розглянути актуальні питання присвячені проблемі алергічних захворювань у дітей, покращити якість надання медичної допомоги в Україні, впровадити новітні методи у лікувальний процес та процес навчання лікарів на циклах спеціалізації та тематичного удосконалення на кафедрі педіатрії №1 НМАПО імені П. Л. Шупика та буде сприяти співпраці з закордонними партнерами.