Google search

З 5 листопада по 4 грудня 2019 року кафедра хірургії та трансплантології НМАПО імені П. Л. Шупика вперше проводить цикл тематичного удосконалення «Трансплант-координатор».

У вступній конференції, яка відбулась 5 листопада на клінічній базі кафедри хірургії та трансплантології в ДУ «Національний інститут хірургії і трансплантології імені О. О. Шалімова НАМН України», взяли участь: заступник міністра охорони здоров’я Михайло Загрійчук, перший проректор Юрій Вдовиченко, декан хірургічного факультету Володимир Шуба, завідувач кафедри хірургії та трансплантології Олександр Усенко, завідувач сектору тематичного удосконалення Ольга Волошенюк-Клімова, науково-педагогічні працівники кафедри та 15 слухачів – лікарів закладів охорони здоров’я м. Києва та ряду клінік наукових інститутів, підпорядкованих МОЗ та НАМН України.

Михайло Загрійчук зазначив, що Міністерство охорони здоров’я України приділяє велику увагу співпраці з НМАПО імені П. Л. Шупика та виступило ініціатором запровадження такого циклу.

Юрій Вдовиченко відмітив, що зазначений цикл надзвичайно актуальний та мультидисциплінарний. До його проведення будуть залучені науково-педагогічні працівники кафедр: педагогіки, психології, медичного та фармацевтичного права; філософії; анестезіології та інтенсивної терапії; патологічної та топографічної анатомії; клінічної лабораторної імунології та алергології, що дозволить провести ефективну та сучасну підготовку трансплант-координаторів.