Google search

На початку листопада у м. Києві відбулась науково-практична конференція з міжнародною участю «Жінка та гормональні ритми її здоров’я».

Участь у конференції  взяли понад 500 лікарів з різних куточків України, для яких з цікавими доповідями виступили 10 вітчизняних та іноземних спікерів з Латвії та Італії, які є провідними фахівцями в галузі акушерства, гінекології, мамології, дерматології та екстрагенітальної патології.

З вітальним словом виступив президент Української асоціації перинатальної медицини, перший проректор НМАПО імені П.Л. Шупика чл.-кор. НАМН України, професор, заслужений лікар України Юрій Вдовиченко, який акцентував увагу присутніх на змінах в післядипломній освіті і особливостях безперервного професійного розвитку.

В ході конференції фахівці обговорили останні досягнення в галузі гінекології, поліпшення служби скринінгу здоров'я жінок, своєчасного впровадження нових фармакологічних підходів та інноваційних технологій в терапії гінекологічних захворювань; було обговорено цілий ряд проблем, які стосуються здоров'я жінки: охорона репродуктивного здоров'я жінки, контрацепція в різні вікові періоди, розбиралися питання діагностики та корекції патології молочної залози, сучасні методи діагностики та лікування метаболічного синдрому.

У конференції взяла участь зав. кафедри акушерства, гінекології та медицини плода НМАПО імені П.Л. Шупика, професор Світлана Жук з темою доповіді «Гормони у житті жінки - свідомий вибір». У своєму виступі вона виклала рекомендації останніх міжнародних гайдлайнів, присвячених дисменореї (стан проблеми, причини та віддалені наслідки, можливість гормональної та немедикаментозної корекції).

Високий інтерес у аудиторії викликала доповідь професора, віце-президента Асоціації гінекологів та акушерів Латвії Даце Матуле, у своєму виступі  вона  особливу увагу приділяла можливостям неінвазивного лікування міоми матки, що дає можливість і шанс жінкам уникнути оперативного втручання та зберегти репродуктивний потенціал.

Конференція пройшла дуже жваво та насичено завдяки винятковій науковій і творчій атмосфері. Як завжди, високий професійний рівень доповідей показали професор О. Юзько та чл.-кор. НАМН України професор В. Медвідь. Кожен з учасників конференції зміг отримати вичерпні знання з важливих проблем ендокринної гінекології і, найголовніше, висловити свою думку з найбільш гострих питань.