Google search

16 - 18 жовтня у м. Києві відбулась науково-практична конференція з міжнародною участю «Інфекції та імунітет», що стала продовженням традиційної щорічної конференції «Питання імунології в педіатрії». Захід був організований кафедрою дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО мені П.Л. Шупика спільно з Всеукраїнською асоціацією дитячої імунології за підтримки Бюро ВООЗ в Україні. Захід був проведений у готелі «Фавор Парк», вул. Маршала Конєва, 6.

Серед основних тем – актуальні інфекції в Україні та світі, топ-причини від яких помирають діти, проблемні питання імунопрофілактики у дітей, проблеми діагностики рідкісних захворювань, первинні імунодефіцити у практиці педіатра та лікаря загальної практики і сімейної медицини та трансплантація кісткового мозку в Україні, клінічні випадки незвичайних захворювань, антибіотикотерапія та антибіотикопрофілактика у дітей із різними захворюваннями. У конференції взяло участь близько 300 педіатрів, сімейних лікарів, дитячих інфекціоністів, імунологів та викладачів кафедр інфекційного та імунологічного профілів.

В межах заходу відбулась годинна дискусійна панель «Диференційна діагностика лімфаденопатій», що є актуальною проблемою в практиці педіатра.

Спікери з України, Великої Британії, Угорщини, також аудиторію у Києві за допомогою відеозв’язку було з’єднано із доповідачами з США, що дозволило лікарям брати участь у дискусії з експертами. Приємно зазначити, що дуже багато молодих лікарів слухали доповіді не використовуючи навушники з перекладом і задавали питання англійською мовою.

Традиційно, як знак якості, партнером нашої конференції виступила Всесвітня організація охорони здоров’я. В учасників конференції була можливість особисто поспілкуватися з експертами ВООЗ з імунопрофілактики та задати питання.

18 жовтня, як продовження конференції, відбулась Школа вакцинації, організована за підтримки компанії MSD, під час проведення якої ми залишались вірні принципам доказової медицини в промоції імунопрофілактики, як єдиного ефективного захисту від інфекційних хвороб і відмежування реклами від основного контенту.

Два дні конференції «Питання імунології в педіатрії» з наступним днем Школи вакцинації, пройшли на одному подиху.

Більше інформації про конференцію на сайтах: www.vadi.org.ua та www.ii2019.org