Google search

06 листопада 2019 року відбулось чергове засідання вченої ради медико-профілактичного і фармацевтичного факультету. У засіданні вченої ради взяла участь декан факультету підвищення кваліфікації доцент Л. Бабінцева, яка доповіла про стан підвищення кваліфікації НПС факультету, нового положення про підвищення кваліфікації викладачів, а саме зміни, які були внесені в «Положення про підвищення кваліфікації».

Доцент Л. Бабінцева зазначила, що підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників НМАПО імені П. Л. Шупика здійснюється відповідно до затвердженого ректором плану підвищення кваліфікації на певний рік. Відповідальність за своєчасне та ефективне підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, несуть завідувач кафедри та особисто працівник НМАПО імені П. Л. Шупика, що враховується під час чергової атестації.

Вчена рада заслухала проміжні та заключні звіти НДР кафедр факультету. Рекомендовано до затвердження проміжний (за 2019 рік) та заключний звіти ініціативно-пошукової НДР «Обґрунтування способів підвищення розчинності субстанцій, методів контролю якості та організаційно-методичних аспектів інтегральної моделі забезпечення якості лікарських засобів на етапах реалізації і медичного застосування» 2015 − 2019 рр.); проміжний звіт з НДР на тему: «Наукове обґрунтування заходів психофізіологічної реабілітації учасників антитерористичної операції (АТО)» за 2019 р.; проміжний звіт з НДР на тему: «Науково-практичне обґрунтування складу і технології лікувальних та лікувально-косметичних засобів» за 2019 рік; проміжний звіт з НДР на тему: «Епідеміологічні особливості поширення умовно-патогенних мікроорганізмів, резистентних до протимікробних препаратів у закладах охорони здоров’я» за 2019 рік; проміжний звіт з ініціативно-пошукової НДР на тему: «Науково-методологічне обґрунтування розвитку кадрових ресурсів у сфері громадського здоров’я в Україні» за 2019 р.; проміжний звіт з ініціативно-пошукової НДР на тему: «Формування профілактичного напряму медицини дитинства в сучасних умовах розбудови громадського здоров’я України» за 2019 р.; проміжний звіт за фрагментом 2019 р. «Математичне моделювання та фармакоекономічні дослідження вакцинопрофілактики грипу з урахуванням його епідемічного процесу в Україні» та заключний звіт з НДР ІПТ 0115U002161 «Оптимізація стратегій діагностики, профілактики та лікування актуальних вірусних інфекцій на основі клініко-лабораторних, фармакоекономічних та фармакоепідеміологічних досліджень» (2015 – 2019 рр.); проміжний звіт з НДР на тему: «Інформаційно-аналітичне забезпечення модернізації системи охорони здоров’я» за 2019 рік;  проміжний (за 2019 рік) та заключний звіти з ініціативно-пошукової НДР «Науково-теоретичне обґрунтування прискореного розвитку фармації, реінжиніринг процесів та кадрових ресурсів з ноофармацевтичних та емерджентних позицій» та фрагменту НДР: «Практичні аспекти застосування реінжиніринга організаційних, аналітичних та технологічних процесів на фармацевтичному підприємстві»; проміжний та заключний звіти з НДР на тему: «Обґрунтування моделей управління підсистемами охорони здоров’я та зміцнення популяційного здоров’я України відповідно до європейських стратегій» за 2019 р.

Після розгляду, відкритим голосуванням, було прийнято рішення щодо порушення клопотання перед вченою радою НМАПО імені П. Л. Шупика щодо затвердження теми науково-дослідної роботи «Обґрунтування інноваційних моделей управління та оптимізації організаційних форм діяльності органів, підприємств та закладів охорони здоров’я» кафедри управління охороною здоров’я. Термін виконання: 2020 – 2024 рр.

Заступник голови вченої ради факультету, доцент С. Соловйов представив особову справу доцента Наталії Банковської, як претендента на посаду доцента кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології та витяг з протоколу засідання кафедри від 22.10.2019 № 10 і позитивне рішення кадрової комісії Академії. Зав. кафедри Д. Варивончик в цілому дав позитивну оцінку проведеної лекції і рекомендував кандидатуру Наталії Банковської для обрання на посаду доцента кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології НМАПО імені П.Л. Шупика терміном на 1 рік. За результатами таємного голосування було вирішено обрати Наталію Банковську на посаду доцента кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології терміном на 1 рік.

Доцент С. Соловйов представив особову справу асистента Оксани Еджибії, як претендента на посаду асистента кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології та витяг з протоколу засідання кафедри від 22.10.2019 № 10 і позитивне рішення кадрової комісії Академії. Зав. кафедри, професор Д. Варивончик доповів, що 01.10.2019 р. проведено відкрите практичне заняття асистента кафедри О. Еджибії і  дав йому позитивну оцінку. За результатами таємного голосування було вирішено обрати на посаду асистента кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології терміном на 2 роки Оксану Еджибію.