Google search

23 жовтня  в переддень Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом у м. Луцьку відбулося засідання Клубу сімейного лікаря, кардіолога та терапевта під керівництвом головного терапевта Волинської ДОЗ та кафедри кардіології НМАПО імені П.Л. Шупика.

Головною темою заходу була: «Доказова медицина в клініці внутрішніх хвороб та сімейній  медицині 2019». Лектори акцентували увагу на змінах в нових рекомендаціях Європейського товариства кардіологів та досить спірних моментах, що мають більше питань ніж відповідей. Цікава дискусія з лікарями відбулася щодо хронічного коронарного синдрому. Не менше питань виникло при обговоренні призначень антибіотиків резерву при негоспітальній пневномії.

Надзвичайно важливою темою була боротьба з поліомієлітом. З луцькими лікарями  поспілкувалися про важливість вакцинації та настороженість щодо низького рівня щеплень.

Зустріч лікарів відбулася в Художньому музеї Луцького замку, тому засідання було не тільки науко-освітньою подією, але й великим культурологічним заходом.