Google search

24 - 25 жовтня 2019 року асистент кафедри ортопедії і травматології №1 НМАПО імені П.Л. Шупика Дмитро Штонда відвідав міста Байройт та Нюрнберг (Німеччина), де на теоретичних та практичних тренінгах були відпрацьовані різні методики оперативного та консервативного лікування захворювань і травм кісток та суглобів.

Провідні спеціалісти ортопедичних клінік детально ознайомили з основними принципами надання амбулаторної та стаціонарної допомоги пацієнтам в умовах існуючої страхової медицини Німеччини. При відвідуванні палат, оглядових, операційних було продемонстровано спеціалізовані апарати, прилади, інструментарій, проведені навчальні курси з відпрацюванням методик їх використання з детальним коментуванням переваг того чи іншого.

Значна увага була приділена використанню на етапі післяопераційної реабілітації пацієнтів сучасних високотехнологічних ортезів, бандажів, корсетів та інших фіксуючих та іммобілізуючих матеріалів, правильне і своєчасне використання яких дозволяє максимально швидко і комфортно виконати повноцінну реабілітацію суглоба та кінцівки і відновити фізичну активність пацієнта.

Під час відвідування Німеччини, к.мед.н. Дмитро Штонда відвідав та ознайомився з технологією виробництва і методикою використання ортезів, бандажів, корсетів, компресуючого трикотажу. Були презентовані різні реабілітаційні програми ЛФК у пацієнтів після перенесеного металоостеосинтезу переломів, артроскопії колінного та плечового суглоба в залежності від терміну післяопераційного періоду, фізичного стану та професії пацієнта.

Всі учасники зустрічі на завершальному етапі тренінгів обговорили всі дискусійні питання і відзначили, що обмін досвідом серед лікарів різних країн, якнайкраще допомагає підвищити їх професійний рівень.