Google search

7 - 9 листопада у місті Львів відбувся V Міжнародний симпозіум країн Центральної Європи з неврології, нейрохірургії та психіатрії.

Брали активну участь у заході та були модераторами секцій доцент кафедри неврології №1 НМАПО імені П.Л. Шупика Олександр Клименко та асистент кафедри Геннадій Пасічник.

Геннадій Пасічник був модератором секції №2 під назвою «Неврологічний дайджест», де обговорювалися питання терапії та нові перспективи лікування гострих порушень мозкового кровообігу. А також виступав з доповіддю «Інтенсивна терапія при геморагічному інсульті»  Тема надзвичайно актуальна і болюча, щорічно в Україні відмічають близько 100 тисяч випадків гострого інсульту. У більшості пацієнтів виникають такі неврологічні порушення, що перешкоджають нормальній життєдіяльності і є величезною медико-соціальною проблемою для країни. Тому так важливо, щоб лікарі на місцях знали і вміли надати адекватну вчасну допомогу такому пацієнту. Доповідь була насичена і жива. Слухачі брали активну участь в обговоренні, задавали питання. Кожен почув для себе щось нове і потрібне в щоденній практичній діяльності.

Модератором секції №3 «Біль та опорно-руховий апарат» був Олександр Клименко.

На секції обговорювалися нові підходи та методики лікування уражень опорно-рухового апарата.

Виступали О. Клименко, Р. Іллюк з доповіддю «Командний підхід: «Особливості діагностики та лікування патологічних остеопоретичних переломів хребта». Доповідь була дуже  інформативною та  цікавою слухачам. Лектори ділилися з колегами своїми напрацюваннями і  найсучаснішими підходами для попередження та лікування оспеопоретичних переломів хребта.