Google search

07 листопада 2019 року в НМАПО імені П. Л. Шупика відбувся черговий теоретично-практичний семінар «Школи молодого вченого» на базі
Наукової бібліотеки. В семінарі взяли участь аспіранти та молоді вчені Академії.

Розпочинаючи семінар, з вітальним словом виступила голова ради молодих вчених Сабіна Аугунас, яка повідомила про роботу Школи молодого науковця та відзначила важливість формування теоретичних навичок молодих учених Академії щодо успішної самостійної роботи над написанням наукових статей у міжнародних журналах, які входять до наукометричних баз Scopus та Web of Science. 

З вступним словом виступила завідувачка відділу докторантури та організації наукової діяльності – Олександра Сіренко та повідомила про роз’яснення постанови Кабінету Міністрів України № 167 від 06 березня 2019 «Про порядок проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії». 

На семінар був запрошений: провідний фахівець відділу докторантури та організації наукової діяльності НМАПО імені П. Л. Шупика – Олена Рачинська, з темою: «Пошук наукових журналів у наукометричних базах Scopus та Web of Science».

На семінарі були розглянуті питання: пошук та аналіз наукової літератури за ключовими словами; створення пошукових записів, оцінка отриманої вибірки, збереження результатів; підбір і оцінка видань у Web of Science Core Collection для публікації власних здобутків; як не потрапити до хижацьких видань. 

Наприкінці семінару Сабіна Аугунас запросила усіх бажаючих долучатись до подальших семінарів Школи молодого вченого. 

Матеріали семінару буде представлено в pdf. форматі на офіційному сайті НМАПО імені П. Л. Шупика в розділі «Школа молодого вченого».