Google search

7 листопада 2019 року відбувся черговий плановий виїзд науково-педагогічних працівників кафедр Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика до м. Біла Церква з метою продовження співробітництва Академії з регіональними управліннями і закладами охорони здоров’я Київської області.

Під керівництвом директора Інституту сімейної медицини професора О. Шекери у заході взяли участь завідувач кафедри сімейної медицини професор Л. Хіміон, завідувач кафедри педіатрії № 2 професор Т. Марушко, в.о. завідувача кафедри неврології та рефлексотерапії д. мед. н. Г. Чуприна, завідувач кафедри паліативної та хоспісної допомоги доцент В. Царенко, доцент кафедри фтизіатрії та пульмунології Н. Гріцова.

Учасники заходу «День відкритих дверей у НМАПО імені П. Л. Шупика» провели плідні зустрічі з керівництвом м. Біла Церква - заступником міського голови І. Новогребельською та в. п. начальника управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Л. Гадіяк, під час яких обговорювались актуальні проблеми реформування системи медичної допомоги та освіти в регіоні, досягнення і не вирішені питання щодо фінансування і взаємодії різних рівнів медичної допомоги, а також підготовки кадрів та безперервного професійного розвитку лікарів.

Під час проведених зустрічей з лікарськими колективами медичних установ міста (амбулаторія сімейних лікарів, міська лікарня №2) професор О. Шекера надав детальну інформацію щодо вимог оновленого положення про атестацію лікарів та безперервну професійну освіту, відповів на численні запитання слухачів, а представники профільних кафедр представили слухачам актуальну інформацію щодо можливості навчання лікарів різних спеціальностей на циклах ТУ, стажування, спеціалізації у 2020 році.

За результатами поїздки було підписано ряд угод щодо співробітництва між Академією та медичними установами і управлінням охорони здоров’я м. Біла Церква.