Google search

13 листопада 2019 року відбулось чергове засідання вченої ради НМАПО імені П. Л. Шупика.

За першим питанням порядку денного вчена рада заслухала виступ голови вченої ради, академіка НАМН України професора Юрія Вороненка, ректора, присвячений реформі безперервного професійного розвитку (далі – БПР) лікарів. Ректор зазначив, що відповідно до постанов КМУ від 28.03.2018 № 302 та від 21.08.2019 № 798, передбачаються зміни в системі фінансування БПР. Зміни полягають у переході від інституційного фінансування, коли держава виділяє кошти на заклади післядипломної освіти, до капітаційного фінансування, що означає передачу коштів до закладів охорони здоров’я, де працюють лікарі. Надалі кошти перераховуються в ті заклади післядипломної освіти, які сам лікар обрав для післядипломного навчання. В зв’язку з цим для Академії виникають ризики зменшення обсягу бюджетного фінансування, що може призвести до скорочення посад науково-педагогічних та інших працівників.



Обговоривши варіанти управління визначеними ризиками, вчена рада прийняла рішення збільшити позабюджетні надходження за рахунок надання кафедрами платних освітніх послуг та продовжити виконання державного замовлення на освітні послуги за кошти державного бюджету.

Наступним питанням порядку денного вчена рада заслухала інформацію проректора з адміністративно-господарської роботи Юрія Соханя про матеріально-технічне забезпечення діяльності НМАПО імені П. Л. Шупика в 2019 році та визначила завдання з ефективного використання матеріально-технічної бази та основних фондів на 2020 рік.

Про внесок постійно діючої комісії вченої ради НМАПО імені П. Л. Шупика з клінічної роботи у підвищення якості медичної допомоги населенню науково-педагогічними працівниками Академії доповіла професор Раїса Моісеєнко, голова комісії, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи.

Вчена рада заслухала та ухвалила звіти проректора з науково-педагогічної роботи професора Олександра Толстанова та завідувача кафедри дерматовенерології Олександра Літуса за період з жовтня 2014 року по жовтень 2019 року.

Розглядаючи кадрові питання, вчена рада обрала на посади завідувачів кафедр: урології - чл.-кор. НАМН України професора Сергія Возіанова, кардіології - професора Марину Долженко, комбустіології та пластичної хірургії - професора Георгія Козинця, педіатрії № 1 - професора Олену Охотнікову; на посаду професора кафедри акушерства, гінекології та репродуктології обрано професора Олену Борис. Вчене звання професора по кафедрі дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології присвоєно д. мед. н. доценту Анастасії Бондаренко, вчене звання доцента: по кафедрі сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги - к. мед. н. Тетяні Бухановській  та к. мед. н. Тетяні Веселовій, по кафедрі гастроентерології, дієтології і ендоскопії - д. мед. н. Вячеславу Харченку, по кафедрі стоматології - к. мед. н. Наталії Юнаковій.

Вчена рада розглянула результати моніторингу виконання дисертацій,  затвердила навчальні плани та програми навчальних циклів, рекомендувала до видання рукописи навчально-методичних і наукових видань, затвердила змісти журналів, співзасновником яких є Академія. Наступне засідання вченої ради НМАПО імені П. Л. Шупика відбудеться 11 грудня 2019 року.