Google search

7 - 8 листопада в ДСКЛ ОХМАТДИТ проходили зустрічі з колегою з Торонто Крісом Томлінсоном. У межах зустрічей були проведені огляди і обговорення складних пацієнтів неонатологічних відділень та спілкування про основні проблеми у виходжуванні передчасно народжених дітей.

Для лікарів неонатологічних відділень лікарні, слухачів та інтернів кафедри неонатології НМАПО імені П.Л. Шупика були також проведені міні-лекції з обговоренням актуальних питань. Першою розглядалась тема сучасних можливостей ентерального та парентерального харчування передчасно народжених дітей, їх енергетичних потреб і оцінки білкового забезпечення. Тема некротичного ентероколіту (НЕК) дуже актуальна для маленьких пацієнтів і Кріс Томлінсон показав аналіз захворюваності і тактики ведення цієї патології в різних стаціонарах Канади, поділився досвідом та результатами лікування НЕК в Hospital for Sick Children.

Наприкінці було розглянуто проблему лікарських помилок і можливостей їх уникнення. Оскільки ймовірність помилок є завжди, важливо не карати працівника за помилку, а спонукати повідомляти про неї, що дозволить виявити її причину і в наступному запобігти подібним помилкам. На жаль, в Україні подібна практика, хоч і широко обговорюється громадою, ще недостатньо розповсюджена.

Всі присутні залишились задоволеними зустріччю, співпраця між лікарнями триватиме і надалі.