Google search

7 - 18 листопада 2019 року в м. Львів була проведена науково-практична конференція з міжнародною участю по туберозному склерозу «Практичні аспекти ведення та лікування хворих на туберозний склероз», який об’єднав спеціалістів в галузі дитячої неврології, нефрології, психіатрії, педіатрії, генетики однією тематикою хвороби, але різними проявами і тому міждисциплінарним підходом з метою покращення діагностики та лікування дітей, особливо раннього віку.

Модератором конференції та доповідачем був завідувач кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації НМАПО імені П.Л. Шупика, заслужений лікар України В. Мартинюк. Він зазначив про особливий перебіг туберозного склерозу у дітей раннього віку та зробив акцент на формуванні когнітивних проблем в ранньому віці.

Також в конференції активну участь брав професор Sergiusz Jozwiak (Республіка Польща), член міжнародної дослідницької групи на тему «EUROSTOP». Він представив цікаві надсучасні доповіді на тему  туберозного склерозу та епілепсії, СЕГА. Також доповів та представив багато клінічних випадків.

Іншу тему ангіоміоліпом  та їх діагностики і лікування представив доповідач професор Chris Kingswood (Великобританія).
Конференція викликала велику зацікавленість серед присутніх, було задано багато питань та обговорень.