Google search

4 - 6 листопада 2019 року на запрошення колишніх слухачів програмного циклу кафедри хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика «Сучасні малоінвазивні методики в флебології» на базі судинного відділення Львівської обласної клінічної лікарні був проведений тематичний майстер-клас із застосування технології ендовенозного біозварювання в малоінвазивній хірургії варикозної хвороби вен нижніх кінцівок та її ускладнень.

Асистент кафедри, к.мед.н. В. Горбовець впродовж 3-х днів прочитав 2 лекції, проконсультував понад 20 пацієнтів та виконав 7 оперативних втручань з приводу варикозної хвороби вен нижніх кінцівок та її ускладнень із застосуванням кафедральної методики – ендовенозної електрозварювальної технології, яка є одним із наукових пріоритетів кафедри хірургії та судинної хірургії.

В 2018 році асистент кафедри В. Горбовець захистив кандидатську дисертацію під керівництвом завідувача кафедри, професора С. Саволюка з цієї тематики, яка стала програмною для слухачів на циклах тематичного удосконалення і викликає захоплення, цікавість та інтерес.

Проведення майстер-класу в режимі живої хірургії, дискусія та обговорення в ході нього сприяють популяризації наукових та практичних досягнень колективу кафедри та Академії і викликають зацікавленість та мотивацію щодо подальшого навчання на програмних циклах кафедри.

Тому співробітники кафедри хірургії та судинної хірургії будуть продовжувати застосування таких практично-орінтованих форм в навчальному процесі, як майстер-класи та дні живої хірургії, оскільки ці форми короткотривалого тематичного навчання є перспективними, особливо в нових умовах безперервного професійного розвитку профільних фахівців.