Google search

9 – 11 жовтня 2019 року відбувся XVIII з’їзд ортопедів–травматологів України, в проведенні якого активну участь взяли співробітники, аспіранти, клінічні ординатори та лікарі-інтерни кафедри ортопедії і травматології №1 НМАПО імені П.Л. Шупика.

На секційних засіданнях з’їзду розглядалися наступні теми: пріоритетні напрямки розвитку ортопедії та травматології, ушкодження та захворювання верхньої і нижньої кінцівки, патологія хребта та грудної клітки, бойова травма, артроскопія кульшового та колінного суглобів, теоретичні та експериментальні дослідження та ін., також були проведені тематичні інструкційні курси та круглі столи, під час яких була чудова нагода підвищити свої професійні практичні навички та обговорити дискусійні питання.

Під час проведення різних секційних засідань завідувач кафедри професор Генріх Герцен був як головуючим, так і спікером. Співробітники кафедри ортопедії і травматології №1 зробили цілий ряд цікавих та актуальних доповідей на відповідних секційних засіданнях, а саме доцент кафедри Сергій Дибкалюк презентував доповідь на актуальну тему: «Напрямки удосконалення методів екстравазальної декомпресії хребтових артерій»; доцент кафедри Роман Остапчук презентував результати багаторічного спостереження за темою: «Аналіз хірургічного лікування пацієнтів з вальгусним відхиленням першого пальця стопи»; асистент кафедри Дмитро Штонда зробив доповідь на тему: «Попередження люксацій феморального компоненту ендопротеза кульшового суглоба при складному та ревізійному його ендопротезу ванні»; аспірант кафедри Дмитро Горбань доповів результати отримані при виконанні кандидатської дисертаційної роботи, а саме: «Вплив доступу при тотальному ендопротезуванні кульшового суглоба на біомеханічні показники прооперованої кінцівки». Всі доповіді викликали зацікавленість у присутніх і жодне питання, яке було задане доповідачам не залишилось без відповіді.

В цілому XVIII з’їзд ортопедів–травматологів України пройшов у дружній та невимушеній атмосфері, де всі охочі отримали нові знання та підвищили свій професійний рівень.