Google search

На кафедрі анестезіології та ІТ на теперішній момент продовжують навчання лікарі на ПАЦ з Київської, Закарпатської, Житомирської областей. З метою удосконалення не лише теоретичних знань лікарів, а й покращення їх практичних навиків, лекції супроводжуються інтерактивними майстер-класами, під час яких лікарі мають змогу відпрацювати практичні навики, вміння роботи в команді не лише на манекенах, а й із залученням професійних акторів.

Професор Олег Лоскутов під час викладення лекційного матеріалу на тему «Кардіогенний шок», з метою відпрацювання критичної ситуації, провів майстер-клас із залученням професійного актора, який достатньо реалістично відпрацював роль пацієнта із серцевим нападом. Курсанти активно зреагували на клінічну ситуацію і ефективно надавали допомогу «пацієнту».

Окрім того, для слухачів був проведений майстер-клас «Первинний огляд травмованого. Відпрацювання навиків роботи у травма-команді». На манекені із імітацією критичної ситуації у пацієнта із поєднаною травмою лікарі відпрацьовували протоколи зупинки зовнішньої критичної кровотечі, відновлення прохідності дихальних шляхів, усунення проявів напруженого пневмотораксу, стабілізацію тазу, вивчення протоколу ультразвукового обстеження при травмі.

На думку лікарів, саме застосування майстер-класів у поєднанні із теоретичним матеріалом приносить щонайбільшу користь у навчальному процесі.