Google search

В останній декаді жовтня в кількох містах Республіки Узбекистан пройшли міждисциплінарні симпозіуми «Актуальні питання клінічної медицини в фокусі уваги експертів». Основними питаннями, які розглядалися під час симпозиумів, були обговорення підходів до багатофакторного лікування хворих з цукровим діабетом. Симпозиуми пройшли в Ташкенті, Фергані, Ургенче і Самарканді.

На кожному засіданні були присутні більше 150 лікарів з довколишніх районів. В якості експертів з лекціями виступали - завідувач кафедри діабетології НМАПО імені П.Л. Шупика чл.-кор. НАМН України професор Б. Маньковський, провідний ендокринолог Азербайджану професор Мірза-Заде Валех, завідувач кафедри ендокринології Ташкентського медичного педіатричного інституту професор С. Ісмаілов.

Лекції були з великою увагою і цікавістю сприйняті учасниками засідань - ендокринологами, неврологами, лікарями загальної практики-сімейної медицини.

Колеги з Узбекистану висловили велике бажання поглиблювати співпрацю з Національною медичною академією післядипломної освіти імені П.Л. Шупика.