Google search

12 листопада 2019 року відбулося засідання комісії вченої ради з наукової роботи та інноваційної діяльності. Відкрила засідання голова комісії, проф. Наталія Савичук та ознайомила присутніх з порядком денним.

Першими представили інформацію про свою продукцію представники із видавництва «Нова книга». Комісія прийняла інформацію до відома.

Начальник відділу моніторингу якості діяльності д. мед. н. проф. Марина Тріщинська  доповіла про розширення ліцензійної діяльності та формування ліцензійних справ. Було рекомендовано надані документи до затвердження на вченій раді НМАПО імені П. Л. Шупика.

Третім питанням порядку денного була доповідь провідного фахівця відділу з міжнародного співробітництва Олександра Вольфа про міжнародні грантові можливості для представників НМАПО імені П. Л. Шупика. Було наголошено, що для отримання гранту потрібно скласти заявку з відображенням оригінальної інноваційної ідеї, спрямованої на користь для суспільства, мати партнерів за кордоном; Вольф  виявив готовність для надання консультативної підтримки. Участь в обговоренні взяли проректор з наукової роботи проф. Наталія Савичук та голова ради молодих вчених Сабіна Аугунас.

Провідний фахівець відділу докторантури та наукової діяльності Олена Рачинська ознайомила членів комісії з результатами моніторингу журналів, співзасновником яких є НМАПО імені П. Л. Шупика. Зауважила, що 7 журналів уже знаходяться в категорії «Б». Також два журнали, співзасновником яких є Академія, цитуються Scopus, а саме: «Психиатрия, психотерапия клиническая психология» та «Офтальмология. Восточная Европа».

Далі з результатами моніторингу виконання дисертаційних робіт у НМАПО імені П. Л. Шупика ознайомила учений секретар д.мед.н., проф. Вікторія Горачук. Звернула увагу на матеріали наукової продукції, що подаються до розгляду вченою радою, а саме – дві монографії і три інформаційних листа. Комісія рекомендувала матеріали наукової продукції до розгляду на вченій раді.

Комісія заслухала звіти про роботу спеціалізованих вчених рад НМАПО імені П. Л Шупика за 2019 рік. Завідувач докторантури та організації наукової діяльності к.мед.н. Олександра Сіренко наголосила на тому, що з 11 спецрад – 5 завершують свою каденцію у 2019 році, дві з них подали до МОН заявки про подовження своєї діяльності. Члени комісії підтримали звіти.

Членами комісії обговорювалось Положення про дотримання  академічної доброчесності. Рекомендовано було підтримати Положення до затвердження на вченій раді.

Розглянуто Положення про науково-дослідну лабораторію, членами комісії рекомендовано підтримати Положення до затвердження на вченій раді. Розглянута та підтримана до затвердження Настанова з якості науково-дослідної лабораторії.

Завідувач НДЦ д.мед.н. Марина Глоба доповіла про подовження двох тем НДР на кафедрах хірургії серця та магістральних судин й оториноларингології, а також  про  дострокове завершення роботи на кафедрі мікробіології, епідеміології та інфекційного контролю у зв’язку з плануванням нової НДР. Члени комісії рекомендували затвердити це питання на вченій раді.

На засіданні були присутніми 40 учасників.

Наступне засідання комісії відбудеться 10 грудня 2019 року.