Google search

15 листопада 2019 року кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії НМАПО імені П.Л. Шупика провела чергове засідання Київського товариства гастроентерологів (Київського регіонального відділення Української гастроентерологічної асоціації), в якому взяли участь більше 100 лікарів.

Присутні лікарі із зацікавленістю прослухали доповідь професора кафедри фармакології і клінічної фармакології, проректора з наукової та лікувальної роботи ДЗ «Дніпропетровська медична академія Міністерства охорони здоров'я України» професора В. Мамчура, який детально висвітлив проблемні питання оригінальних (брендових) та генеричних лікарських засобів.   

Виступ завідувачки кафедри гастроентерології, дієтології і ендоскопії, чл.-кор. НАМН України, професора Н. Харченко був присвячений новинам 27-го Міжнародного європейського гастроентерологічного тижня, що відбувся 21 - 23 жовтня 2019 року в м. Барселона. Розглядались питання порушень харчування у госпіталізованих пацієнтів, основні помилки, що допускаються лікарями за наявності у пацієнтів хронічної діареї, цирозів печінки та ін. гастроентерологічній патології, що викликало бурхливе обговорення та інтерес у лікарів.

В «різному» обговорювались питання гастроентерологічної служби та організаційні питання Київського регіонального відділення УГА (Київського товариства гастроентерологів).