Google search

На честь міжнародних радіологічних свят – Міжнародного дня медичної фізики та Міжнародного дня радіології 7 - 8 листопада в с.м.т. Яремче, на базі Івано-Франківського національного медичного університету, відбулися дві науково-практичні конференції – «Технологічні аспекти якісної променевої діагностики» та «Променева діагностика спортивних травм кінцівок».

Організаторами конференцій виступили: Всеукраїнська асоціація рентгенологів, Харківська медична академія післядипломної освіти, Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, Івано-Франківський національний медичний університет, Українська асоціація рентген-лаборантів та радіологічних технологів.

НМАПО імені П. Л. Шупика на конференціях представляв старший викладач кафедри ядерної медицини, радіаційної онкології та радіаційної безпеки к.т.н. Юрій Коваленко.

Науково-практична конференція «Технологічні аспекти якісної променевої діагностики», присвячена Міжнародному дню медичної фізики, що відбулась 7 листопада, в першу чергу, була розрахована на рентген-лаборантів та радіологічних технологів. З великою цікавістю учасники заходу заслухали доповіді к.т.н. Юрія Коваленка «Щодо безпеки радіологічних досліджень» та «Вплив сучасних технологій на безпеку пацієнтів та персоналу при рентгенологічних дослідженнях», де було підкреслено роль цифрових технологій у радіології в підвищенні ефективності діагностики та зменшенні променевого навантаження на пацієнта.

Науково-практична конференція «Променева діагностика спортивних травм кінцівок», що пройшла 8 листопада, була присвячена Міжнародному дню радіології «Спорт і візуалізація». Після відкриття та привітань Юрій Коваленко розпочав роботу конференції з доповіді «Можливості підвищення якості та доступності рентгенодіагностики: організаційні та технологічні аспекти», в якій висвітлив новітні досягнення в підвищенні якості досліджень, шляхи підвищення ефективності та доступності рентгенодіагностики.

Учасники обох науково-практичних конференцій були задоволені проведеними заходами та висловили щиру подяку їх організаторам та партнерам. Підкреслено важливість спільного святкування професійних свят з колегами з усіх країн світу.