Google search

14 листопада 2019 р. у м. Києві, у  конгрес-холі «Mercure Congress Sentre» відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю  «Інновація у лікуванні неврологічного болю».  Ініціатором проведення конференції виступила кафедра неврології і рефлексотерапії Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика.

Конференція проходила в межах планової НДР кафедри неврології і рефлексотерапії НМАПО імені П. Л. Шупика: «Діагностика, лікування, проведення реабілітаційних заходів з використанням методів рефлексотерапії при захворюваннях нервової системи» (№ держреєстрації -0117U006506, 2018 - 2023 рр.).

Всього в конференції взяли участь 373 лікаря з усіх регіонів України – це неврологи, лікарі загальної практики-сімейні лікарі, ендокринологи, рефлексотерапевти, нейрохірурги, анестезіологи та лікарі інших спеціальностей. У межах  конференції було зроблено 16 доповідей (серед них – 6 тренінгів, 5 майстер-класів) та представлено 32 стендові доповіді з актуальних питань неврології.

У своїй вітальній промові директор Інституту сімейної медицини, професор Олег Шекера привітав учасників конференції від імені адміністрації НМАПО імені П.Л. Шупика, а також представив цікаву доповідь щодо особливостей безперервного професійного розвитку лікарів в Україні, яка викликала зацікавлення учасників конференції і жваве обговорення.

Співголова оргкомітету конференції, завідувач кафедри неврології і рефлексотерапії професор Наталія Свиридова у своєму тренінгу «Стандарти ведення хворих на гострий та хронічний біль: Європейський досвід 2019 р.» ознайомила лікарів з сучасними світовими досягненнями у галузі терапевтичного ведення хворих з больовими синдромами за даними 2019 р.

Безумовно, науковою «родзинкою» цієї конференції були два тренінги («Периферична поліневропатія: розпізнавання образів 6 питань для кожного пацієнта з периферичною поліневропатією», «Парапротеїнова полінейропатія») та  майстер-клас («Клінічний підхід до порушень руху»), проведені вченим зі світовим ім’ям, д.мед.н., професором Університету Східної Англії,  консультантом Університетської лікарні Джеймсом Педжетом Carlo Canepa-Raggio (Лондон, Сполучене Королівство).

Також були висвітлені інші сучасні аспекти лікування неврологічного болю у доповідях Г. Чуприни, Є. Труфанова, Г.  Бондаренко, С. Борзенкова, Л. Борзенкової, О. Онопрієнка та інші цікаві доповіді, проведено  відео-тренінг «Неврологічний GRAND-RAUND з демонстрацією клінічних випадків захворювань нервової системи.

«Ця конференція – вже традиційна, вже  четверта з подібною тематикою. Можу обіцяти, що кафедра неврології і рефлексотерапії і в подальшому буде сприяти організації і проведенню конференцій такого рівня, де висвітлюється найсучасніший міжнародний досвід діагностики і лікування захворювань нервової системи з больовим синдромом» - так завершила конференцію професор Наталія Свиридова.