Google search

Післядипломна освіта є частиною безперервного навчання в галузі медицини і передбачає як постійне удосконалення здобутих теоретичних знань, так і постійний професійний розвиток практичних навичок.

З цією метою розроблені та з успіхом застосовуються на практиці різноманітні навчальні програми, які складаються з клінічних занять, теоретичної підготовки, систематичної оцінки ефективності навчального процесу й отриманих слухачами знань.

Такі принципи успішно впроваджені на кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика. Підтвердженням ефективності цих методик була оцінка навчання на передатестаційному циклі, висловлена слухачами під час завершальної конференції 13 листопада 2019 р. Слухачі відзначили високий фаховий рівень викладання матеріалу, значне оновлення тематики, використання в навчальному процесі сучасних протоколів, майстер-класів та симуляційних методик. Результати анонімного анкетування слухачів підтвердили отриману високу оцінку.

Куратор циклу доцент Сергій Недашківський зазначив, що робота на кафедрі в подальшому полягатиме не лише в запланованих циклах, але й в проведенні виїзних лекцій та семінарів.

Завуч кафедри доцент Михайло Бондар свій виступ акцентував на нових формах викладання, як от брейн-ринг, які дозволяють не лише оцінити знання слухачів, але й легко засвоїти навчальний матеріал під час обговорення помилок.

Після закінчення брифінгу за результатами навчання найкращі слухачі ПАЦ були нагороджені призами від кафедри.

Підсумовуючи результати конференції, завідувач кафедри професор Олег Лоскутов відзначив, що в подальшому кафедра планує застосовувати ще більш структуровані та організовані програми із використанням дистанційних методів навчання, симуляційних методів, нових форм оцінювання отриманих знань.