Google search

Важливою складовою безперервного професійного навчання лікарів є участь у лекційних днях і семінарах, під час яких обговорюються останні рекомендації сучасних міжнародних керівництв і настанов. На жаль, у регіонах України, в яких немає медичних університетів, можливість проведення таких конференцій обмежена. 

З метою ліквідації цієї прогалини доцільним є проведення виїзних конференцій фахівців з національних університетів і академій.

Для обговорення сучасних проблем анестезіології та інтенсивної терапії, 14 - 15 листопада співробітники кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика провели виїзні семінари у Черкаській та Кіровоградській областях.

Під час семінарів завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії професор Олег Лоскутов висвітлив сучасні підходи до процедурної та інтраопераційної седації у хворих відділень інтенсивної терапії, поділився власним досвідом проведення мультимодальної малоопіоїдної анестезії. А професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Олександр Галушко підняв тему сучасних настанов з лікування гострих порушень мозкового кровообігу та поділився напрацюваннями кафедри з ведення та інтенсивної терапії цієї складної категорії хворих. 

Під час семінарів активно обговорювалися також сучасна стратегія і тактика лікування інфаркту міокарду, гіпертонічної хвороби та церебро-васкулярних захворювань, обговорення проблем інфузійної терапії невідкладних станів, в якому взяли участь усі бажаючі з присутніх лікарів.

Загалом у лекціях та дискусіях під час семінарів взяло участь близько 120 лікарів різних спеціальностей: анестезіологів, кардіологів, неврологів, сімейних лікарів тощо.

Наприкінці заходу була прийнята резолюція про необхідність активного обміну досвідом з приводу впровадження стандартів медичної допомоги згідно сучасних міжнародних клінічних настанов і доцільність регулярного проведення лекцій і семінарів для лікарів регіонів, де немає власних медичних закладів вищої освіти, з фахівцями кафедр Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика.