Google search

Закінчися плановий цикл тематичного вдосконалення: «Громадське здоров’я в Україні: стратегія розвитку» (04 – 18 листопада 2019 р.) - останній цикл поточного року. Проте ми не прощаємося, ми кажемо: «До зустрічей». Безперервний професійний розвиток – це процес безперервного навчання, щоденних кроків на шляху самовдосконалення кожного фахівця.

Цей цикл був унікальним та неповторним завдяки особистостям, які приїхали на кафедру громадського здоров’я та відповідно в НМАПО імені П. Л. Шупика. Фахівці та професіонали з великої літери, небайдужі та активні, відкриті до змін та відверті у своїх відчуттях та сподіваннях щодо позитивних результатів реформування системи охорони здоров’я, перспектив розвитку системи громадського здоров’я в Україні.

Відповідно до основної парадигми громадського здоров’я – мультидисциплінарного підходу до збереження здоров’я відбувалося й навчання на циклі. Спектр тем освітньої програми тематичного удосконалення охоплює всі 10 основних оперативних функцій, що визнані ВООЗ, надає можливість ознайомитися з розвитком систем громадського здоров’я в провідних країнах світу та цілих регіонах, розвиває та поглиблює комунікативні компетенції слухачів, навички співпраці, у тому числі в умовах надзвичайних станів. Ми залишаємося разом і після навчання, спілкуємося телефоном, поштою, використовуємо соціальні мережі. Ми навчаємося разом із нашими слухачами в процесі дискусій, у відповідях на запитання, під час проведення конференцій та з’їздів, під час виконання непомітних рутинних справ.

Бачення щодо підготовки кадрів для системи громадського здоров’я, перспектив розвитку та подолання поточних викликів були обговорені представниками кафедри на ХVII з’їзді Всеукраїнського лікарського товариства у м. Полтава в межах діяльності секції «Громадське здоров’я».

Науково-педагогічні працівники кафедри постійно вдосконалюють  власний професіоналізм та щиро передають власні напрацювання лікарям, бо ми зростаємо разом та знаємо, що якісна освіта – запорука професійних успіхів щодо збереження здоров’я населення нашої країни.