Google search

15-17 жовтня в Будапешті (Угорщина) відбувся Освітній Курс Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету, що носить ім'я великого Угорського діабетолога, засновника Угорської діабетологічної асоціації Імре Мад’яра.

Слухачами були понад 200 докторів з 31 країн Світу. На конференції були розглянуті нові актуальні питання клінічної діабетології, такі, наприклад, як скринінг і лікування хворих з типом діабету MODY, варіабельність глікемії, що оцінюється за допомогою сучасних технологічних методів, як новий метод контролю цукрового діабету, і багато інших.
У складі міжнародного лекторської колективу Курсу виступив завідувач кафедри діабетології НМАПО імені П.Л. Шупика член-кореспондент Національної академії медичних наук України, професор Б. Маньковский, який розповів про результати останніх досліджень про взаємозв'язок цукрового діабету та депресії і, в тому числі, представив результати міжнародного дослідження INTERPET-DD, в якому вивчалися частота виявлення й фактори ризику депресивних розладів у пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу і в якому активну роль брали і співробітники кафедри діабетології НМАПО імені П.Л. Шупика.

Планується продовжити проведення подібних Освітніх Курсів і в наступному році.

Усю здобуту інформацію буде імплементовано на курсах ТУ на кафедрі діабетології.